🌼 “Hrabri oprašivači”: Edukativna predstava za decu

🌺Zavičajni muzej iz Petrovca na Mlavi je u ponedeljak 16.9.2024. godine priredio poseban događaj povodom 150. godišnjice OŠ “Žarko Zrenjanin” u Velikom Laolu. Ovaj događaj nije samo obeležio jubilej škole, već je i povezao decu predškolskog uzrasta iz PU “Galeb” i učenike prvog razreda u nastojanju da se upoznaju sa biodiverzitetom i oprašivačima.

U saradnji sa udruženjem Art& Eko, pozorišna grupa PROSTOR iz Beograda izvela je predstavu nazvanu “Hrabri oprašivači”. Ova interaktivna predstava fokusira se na dve ključne teme: biodiverzitet i oprašivače.

U predstavi, medonosna pčela, solitarna pčela i bumbar doživljavaju avanture i suočavaju se s velikim izazovom – više ne mogu da pronađu dovoljno hrane. Njihova zabrinutost postaje srž priče. Međutim, hrabra devojčica prepoznaje njihove probleme i odlučuje da deluje. Ona sadi cveće kako bi spasila ove važne insekte.

Kroz veselu muziku i ples, deca su na zabavan način učila o biodiverzitetu i nezamenljivoj ulozi oprašivača u našem ekosistemu. Ova predstava nas podseća koliko su pčele važne za očuvanje naše životne sredine. 🐝🌺